Seværdigheder

Seværdigheder

På Djursland findes et hav af muligheder for dem, der ønsker at opleve – hvad enten man er sig selv, på par-tur eller afsted med hele familien.

 

Besøg for eksempel én eller flere af de mange familieattraktioner, hvor blandt andet Djurs Sommerland, Randers Regnskov, Kattegatcentret, Ree Park og Skandinavisk Dyrepark kan nævnes.

Gå på opdagelse i den fantastiske natur på Djursland, hvor Nationalpark Mols Bjerge eller de smukke strande helt sikkert er et besøg værd.

Og husk de populære købstæder Ebeltoft og Grenaa, som er to byer, der har masser at byde på.

 

Her præsenteres blot et lille udpluk af de rigtig mange seværdigheder, som det skønne Djursland kan byde på.

 

Djurs Sommerland

Nordens største sommerland byder på 8 forskellige temalande, Danmarks største rutschebaner, kæmpestort vandland og mere end 60 forlystelser for både små og store legebørn. Djurs Sommerland blev kåret til Nordens bedste sommerland i både 2014 og 2015, og garanterer fart, leg og sjov for hele familien. Se mere på Djurs Sommerlands hjemmeside.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kattegatcentret

Kattegatcentret er placeret ved Grenaa Havn og ligger derfor helt ud til det spændende hav, Kattegat. Her kan familien opleve de mere end 250 forskellige dyrearter, som er et udpluk af det liv, der kan opleves i og ved havet over hele verden. Besøg Kattegatcentrets hjemmeside her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stenvad Mosebrug

Museet skildrer tørvegravningens historie. Her kan tidslinjen følges fra man brugte tørv som brændsel – til industrialiseringen – og frem til i dag. Det er stedet, hvor man fornemmer en snert af mosens mystik, og hvor minderne om sommerens arbejde på at sikre vinterens varme inden døre genopleves. Få mere information på hjemmesiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nationalpark Mols Bjerge

Mols Bjerge er det perfekte sted for at opleve den smukke natur. Landskabet i Nationalpark Mols Bjerge er skabt af gigantiske tunger af is og tonsvis af vand over millioner af år. Omkring 40 ud af 200 bevaringsværdige naturtyper, kaldet habitatområder, finder du i Nationalparken. Kulturhistorien oser på Kalø Slotsruin, foran Mols Bjerges store bronzealderhøje og i Ebeltofts små gader med toppede brosten og stokroser. Se mere på nationalparkens hjemmeside her.

 

Sostrup Slot

Sostrup er et over 400 år gammelt slot, som i dag både indeholder restauranter, bibliotek og saloner.

Sostrup er faktisk en vandborg, bygget på en menneskeskabt ø af kampesten og hundredvis af egetræspæle.

I 1960 blev stedet lavet om til et kloster, da en gruppe af cisterciensernonner overtog Sostrup. I 1992 blev det formidable Maria Hjerte Kloster og Maria Hjerte Kirke bygget under ledelse af abbedisse Theresa Brenninkmeijer. Abbedissen og 22 nonner forlod i sommeren 2013 klosteret og Danmark.

 

 

 

 

 

Kulturhuset

Kulturhuset i Grenaa byder på mange spændende kulturelle oplevelser, koncerter og underholdning af kendte kunstnere.

Læs mere på hjemmesiden.

 

 

 

 

Sangstrup Klint

Et helt unikt sted, hvor 65 millioner år gamle kalkklinter tårner sig op over stranden. Et ideelt sted at lede efter forsteninger fra det lune hav, der engang dækkede Danmark.

Få mere information om den smukke Sangstrup Klint.

 

 

 

 

 

Troldestenen

På Nordsøstien mellem Gjerrild og Bønnerup ligger Troldestenen, der har sin egen sjove histoie. Sagnet fortæller, at der boede en trold på den anden side af Randers Fjord. Den blev meget gal over at man ville bygge kirken i Gjerrild. Derfor tog han en stor sten op og kastede den mod kirken. Han ramte dog en hel del ved siden af, og kirken blev bygget.

 

 

 

 

Skippershoved Kirkegård

Skippershoved Kirkegård er en gammel skovkirkegård, der ligger langt inde i skoven - langt fra Glesborg Kirke, som den hører under. Kirkegården er en begravelsesplads for Mejlgaard Gods og er fremdeles i brug. De mange tilgroede gravsteder giver kirkegården sin egen charme.

 

 

 

De tre søskende

Tre sammengroede træer ud til hovedvejen mod Fjellerup erindrer om en grum historie fra gamle dage. Den grumme historie om de 3 søskende fra herregården Mejlgård, kan du læse mere om her.

 

 

Ree Park

Djurs Sommerland

Kattegatcentret

Nationalpark Mols Bjerge

Sostrup Slot

Sangstrup Klint

Skippershoved Kirkegård

De tre søskende

Billedgalleri

Se mere i vores billedgalleri her

Find os

Læs mere om, hvor du kan finde os her

Kontakt

Læs mere om kontaktoplsyninger her

Klintegaardens Bed & Breakfast

v. Toni & Poul Møller

Hjembækvej 54, Sangstrup

8500 Grenaa

Tlf. +45 86 33 23 04

Mail: klintegaarden@godmail.dk